logo


   Garage Tanis
De Run 5113 5503 LV Veldhoven Tel: +31 (0)40-254.96.25

Reparatie

Alle voorkomende reparatie's aan benzine- en dieselmotoren. Wij helpen u gegarandeerd op weg!

Lees meer

Bandenservice

Voor advies over alle soorten banden, balanceren en uitlijnen kunt u bij ons terecht.

Lees meer

Onderhoud

Motorolie, remvloeistof en meer... Heel belangrijk voor het veilig en betrouwbaar functioneren van uw voortuig.

Lees meer

Uw APK-specialist

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994.

Op het keuringsrapport dat u krijgt na afloop van een APK geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur- en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nu nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd staan er afkeurpunten op het rapport. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.

Wanneer en hoe vaak een APK-keuring

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten òf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Als uw voertuig al eerder is gekeurd
Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens online raadplegen of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vòòr deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.
Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd
Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u dit schema zien wanneer het voor het eerst voor APK gekeurd moet worden.
Eerder keuren voor APK
Als u niet in de gelegenheid bent om het voertuig te laten keuren, op of vòòr de einddatum van de APK, dan kunt u uw voertuig al vanaf twee maanden vòòr de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan met 1 of 2 jaar verlengd.

Open:

Maandag - Vrijdag: 8:30 - 17:30

Zaterdag: Op afspraak

Belangrijk

Indien uw voertuig niet tijdig is gekeurd, is de kans groot dat u volledig automatisch een beschikking thuis gestuurd krijgt á €137,- . Als u niet in de gelegenheid bent om het voertuig te laten keuren, op of vòòr de einddatum van de APK, dan kunt u uw voertuig al vanaf twee maanden vòòr de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan met 1 of 2 jaar verlengd.
Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vòòr de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.